Naar boven

Voor elke voet een gepaste schoen

Of je nu een hardloper, een modebewuste shopper of iemand bent die waarde hecht aan comfort, het vinden van de juiste schoenen met de perfecte pasvorm is van cruciaal belang. Een van de belangrijkste aspecten van de pasvorm is de breedte van de schoen. In dit blog gaan we dieper in op de verschillende wijdtematen van schoenen en welke wijdtemaat bij jou voeten past.

Vind de geschikte schoen die bij jou past
Brede schoenen zijn erg handig voor mensen die steunzolen dragen. Brede schoenen zijn ontworpen om meer ruimte te bieden aan de voeten. Ze zijn ideaal voor mensen met brede of platte voeten. Steunzolen nemen vaak extra ruimte in beslag in de schoenen. Brede schoenen bieden meer ruimte in de breedte, waardoor er voldoende plek is voor de steunzolen zonder dat de voeten te veel worden samengedrukt. Steunzolen zijn ontworpen om de voet in de juiste positie te houden en de drukpunten te ondersteunen. In combinatie met brede schoenen, die al van nature meer stabiliteit bieden, kunnen mensen met steunzolen een betere balans en stabiliteit ervaren tijdens het lopen.

Wijdtematen:  
- Wijdtemaat G: is een gemiddelde schoenwijdte. De meeste schoenen die geen wijdtemaat communiceren, zijn gemaakt in een G-Wijdte.  
- Wijdtemaat H: is voor een bredere voet -> Bekijk hier alle schoenen in breedtemaat H
- Wijdtemaat K: zijn voor extra brede voeten -> Bekijk hier alle schoenen in breedtemaat K
- En tot slot wijdtemaat M: de wijdtemaat voor zeer brede voeten. -> Bekijk hier alle schoenen in breedtemaat M
Deze wijdtemaat is vaak geschikt voor consumenten op leeftijd die last hebben van veel vocht in de voeten.


Welke merken hebben een brede wijdtemaat?
Veel van de merken waar wij mee samenwerken bieden schoenen aan in verschillende wijdtematen. Voorbeelden van merken die zich voornamelijk specialiseren op schoenen met brede maten zijn: Durea, Waldlaufer, Gabor, Hartjes en Solidus.

Durea biedt schoenen aan in de wijdtematen G, H en K.


Waldlaufer biedt schoenen aan in de wijdtematen H, K en M


Gabor biedt schoenen aan in de wijdtematen F, G en H


Hartjes biedt schoenen aan in de wijdtematen G, H en K


Solidus biedt schoenen aan in de wijdtematen H en K
     

 
Het vinden van de juiste breedtemaat voor je schoenen is essentieel voor je hele comfort en gezondheid van je voeten. Het kan even wat extra tijd en moeite kosten, maar de beloning van goed passende schoenen is meer dat de moeite waard. Dus, ongeacht of je voeten smal, breed of gemiddeld zijn, neem de tijd om de juiste breedtemaat te kiezen en stap met vertrouwen in de perfect passende schoenen. Kom gerust langs in één van onze drie filialen in Beuningen, Wijchen of Beuningen waar ons opgeleide personeel voor u klaar staat. Wij kunnen daar uw voeten nameten en u adviseren welke wijdtemaat voor u is geschikt.